Start E-waste Race in Peel en Maas

Foto: © Gemeente Peel en Maas.

Van 6 juni tot en met 30 juni 2022 strijden basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray tegen elkaar tijdens de E-waste Race.

De kinderen verzamelen klein elektronisch afval (ook wel e-waste) zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leren ze over de circulaire economie en leveren ze er een prachtige bijdrage aan! Jong geleerd is oud gedaan.

U kunt meedoen

Woont u in de buurt? Dan kunt u gemakkelijk en gratis uw elektronisch waste afval aanmelden via de website van E-waste. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan, of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

Welke scholen van Peel en Maas doen mee?

  • Kindcentrum Leef in Kessel
  • Basisschool Dr. Poels in Kessel-Eik
  • Basisschool de Violier in Maasbree

Samenwerking E-waste race

De race is een initiatief in samenwerking met Weee Nederland en WeCycle. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij de recyclers terecht komt en hergebruikt of gerecycled wordt. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen