112

Integrale controle ACT! Interventieteam in Peel en Maas en Horst aan de Maas

Foto: © BOA - Gemeente Peel en Maas.

Het ACT! Interventieteam heeft vorige week een integrale controle gehouden op een locatie in de gemeente Peel en Maas en gemeente Horst. 

Op beide locaties is er sprake van illegale bewoning en op 1 locatie mogelijk ook van bebouwing in strijd met de wet- en regelgeving. De gemeenten ondernemen stappen om deze overtredingen te beëindigen. De controles zijn uitgevoerd door het ACT! Interventieteam. Dit is een interventieteam van de acht gemeenten in Noord-Limburg. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Horst-Peel en Maas.

Controle in Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas trof het interventieteam een situatie aan waar sprake is van illegale bewoning en bebouwing die is gerealiseerd in strijd met de wet- en regelgeving. Dit wordt door de gemeente verder onderzocht.

Controle in Horst aan de Maas

In de gemeente Horst aan de Maas stuitte het interventieteam op een chalet achter een woning, waar mogelijk illegaal in wordt gewoond. De eigenaar heeft aangegeven dat hij de chalet zelf gaat ontruimen. In de naastgelegen woning bleken arbeidsmigranten te wonen. Hier is geen toestemming voor gegeven. De gemeente gaat stappen ondernemen om deze overtredingen te beëindigen.

ACT! Interventieteam

Onder regie van het ACT! Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar zaken als brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP) en signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit, oftewel vermenging van boven- en onderwereld. Het ACT! Interventieteam opereert in de 8 Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Controles worden uitgevoerd in samenwerking met de politie en met andere partners, zoals de Belastingdienst en Douane. Ook kunnen andere partners aansluiten, zoals Enexis en WML.

(Anoniem) melden

Met z’n allen houden we criminaliteit buiten de deur en maken we van Noord-Limburg een gezonde plek om te leven, te ondernemen, te ontdekken en te werken. Inwoners kunnen overlastsituaties, verdachte situaties en andere tips doorgeven aan het ACT! Interventieteam. Maak online een melding bij de gemeente of neem telefonisch contact op via 077 306 6666. Liever anoniem melden? Neem dan online contact op met Meld Misdaad Anoniem of telefonisch via 0800 7000. Alle tips worden vertrouwelijk behandeld.

 

Cookieinstellingen