Gouverneur Theo Bovens te gast bij werkgeversbijeenkomst WIJ maken werk van werk

Foto: Peel en Maas.

Op donderdagmiddag 22 november 2018 was Gouverneur Theo Bovens te gast bij de druk bezochte werkgeversbijeenkomst WIJ maken werk van werk.

Op donderdagmiddag 22 november 2018 was Gouverneur Theo Bovens te gast bij de druk bezochte werkgeversbijeenkomst WIJ maken werk van werk. Gastbedrijf dit jaar was WP Haton. Naast het mooie programma zijn we enorm trots dat Gouverneur Theo Bovens aanwezig was om tijdens de bijeenkomst te praten over participatie aan de arbeidsmarkt in het kader van het programma ‘Zo werkt Limburg’.

Op basis van de cijfers van het CBS blijkt dat de gemeente Peel en Maas, en dus ook onze ondernemers, voor het 2de jaar op rij niet alleen binnen Limburg, maar zelfs in heel Nederland de beste uitstroom van bijstand naar betaald werk heeft van alle gemeentes met meer dan 40.000 inwoners.

WIJ maken werk van werk
WIJ maken van werk is een initiatief van ruim 300 maatschappelijk betrokken ondernemers uit de gemeente Peel en Maas, die samen met de gemeente Peel en Maas kansen biedt voor werkzoekenden met een korte of langere afstand tot de arbeidsmarkt. Sleutelwoord van het succes hierbij is de intensieve samenwerking tussen ondernemers, bijstandsgerechtigden en gemeente, waarbij de gelijkwaardige samenwerking nadrukkelijk wordt opgezocht.

Onder het motto ‘WIJ maken werk van werk’, bieden steeds meer werkgevers in Peel en Maas een kans aan werkzoekenden die door allerlei oorzaken toch moeilijk aan de slag komen. Niet altijd meteen in de vorm van een betaalde baan, maar bijvoorbeeld ook door een werkstage om iemand (opnieuw) werknemers- en vakvaardigheden aan te leren of door regelmaat op te bouwen, taal te leren. De ontwikkeling van de werkzoekende staat daarbij centraal.

De gemeente ondersteunt ondernemers en bijstandsgerechtigden hierbij door tal van mogelijkheden samen bespreekbaar te maken. De gemeente is dan ook niet alleen dankbaar voor het mooie gezamenlijke resultaat, maar ook trots dat veel ondernemers een goede relatie willen opbouwen en onderhouden om werkzoekenden kansen te bieden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen