Dierenpolitie Limburg waarschuwt; Hond overlijdt na eten slakkengif

Foto: De inmiddels overleden hond Puk - via dierenpolitie Limburg.

De hond Puk was dinsdag met zijn baasje gaan wandelen in de Kronenbergse bossen en is op een hele vervelende manier, na het eten van slakkengif, aan zijn einde gekomen.  Het slakkengif is waarschijnlijk bewust in de bossen neergegooid. 

Bericht van de eigenaar van Puk: “Gister aan het eind van de middag ben ik met de honden gaan wandelen in de Kronenbergse bossen in Sevenum. Tussen de visvijver, Camps Koel en Toverland schoten de honden even de struiken in. Binnen vijf minuten werd één van de honden helemaal niet goed. Kwijl uit zijn mond, slap in de achterbenen en stuipen. Direct naar de dierenarts: de hond had spasmen, hoge koorts, viel weg en liet alles lopen. Daarbij kwamen groenblauwe korrels naar buiten. Conclusie: naar alle waarschijnlijkheid SLAKKENGIF gegeten! Ik geloof niet dat dat normale praktijk is, dus waarschijnlijk BEWUST neergegooid?!” 

Ondanks de goede zorgen ’s avonds in de dierenkliniek van Horst en ’s nachts in Waalwijk heeft Puk het niet gered. De eigenaar wil middels dit bericht zoveel mogelijk hondenbezitters waarschuwen.

WAARSCHUWING voor alle HONDENbezitters in SEVENUM e.o.Gister aan het eind van de middag ben ik met de honden gaan…

Geplaatst door Dierenpolitie Limburg op Woensdag 7 oktober 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen