Een uitje in de buurt: Oogstdag in Openluchtmuseum De Locht

Foto: Museum De Locht.

Tijdens de oogstdag op zondag 21 augustus herleven oude tijden in Openluchtmuseum de Locht. De boeren dorsen het graan met een vlegel, historische dorsmachines ratelen om de korrels uit de maiskolven te krijgen en er staan oude tractoren opgesteld.

Op de boerenmarkt zijn vele kraampjes met zelfgemaakte jam en eigen gemaakte kruidenproducten zoals zalf en thee. In de kraam van Landschap Horst aan de Maas wordt verteld hoe het landschap rondom Melderslo veranderd is. Ook zijn er diverse ambachtslieden zoals een leerbewerker en een klokkenmaker aan het werk.

In de middag vindt er een unieke ontmoeting plaats tussen de Duitse Spargellprinzessin van 2022 en de allerlaatste Nederlandse aspergekoningin uit 2019 en de Confrèrie d’Asperge Limbourgondië. Bij deze gelegenheid schenkt de Confrèrie de jurk van de Nederlandse aspergekoningin en een traditionele mantel aan Openluchtmuseum de Locht. Deze zullen worden tentoongesteld in het Aspergepaviljoen.

Openluchtmuseum de Locht, Broekhuizerdijk 16d te Melderslo. Openingstijden oogstdag: 10.00-17.00 uur. Entree deze dag is voor volwassenen € 10,50 en voor kinderen van 6-16 jaar € 5,00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen