Koninklijke Erepenning voor Voetbalvereniging RKMSV uit Meijel

Foto: ©Gemeente Peel en Maas.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan heeft burgemeester Wilma Delissen – van Tongerlo op donderdagavond 14 oktober 2021, namens de Koning, de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de Rooms Katholieke Meijelse Sport Vereniging (RKMSV) in Meijel.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de vereniging. RKMSV mag voortaan aan haar naam toevoegen: ‘onderscheiden met de Koninklijke Erepenning’.

Trots
Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo: “Dit is een titel waar veel waarde aan wordt gehecht. We zijn bijzonder trots dat deze vereniging uit onze gemeente deze titel mag voeren. Het zegt veel over RKMSV.”

Groei
RKMSV heeft in een eeuw een flinke groei gemaakt. Ongeveer 600 leden met junioren-, senioren-, dames-, veteranenteams en een walking football afdeling. Ook beschikt RKMSV al meer dan 10 jaar over een G-team. RKMSV vervult een belangrijke rol in Meijel. De vereniging draagt bij aan de gezondheid van mensen en de onderlinge verbondenheid, en daarmee aan de kracht van de lokale samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen