Gemeente: Van het aardgas afkoppelen, wat vindt u daarvan?

Foto: © Pixabay.

Woningen en gebouwen moeten voor 2050 van het aardgas afgekoppeld worden. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord.

Hoewel 2050 nog ver weg lijkt, is de overstap van aardgas naar een andere manier van verwarmen een uitdaging. Hoe kijkt u naar deze uitdaging? Welke ideeën, aandachtspunten en zorgen heeft u? Dat kunt u nu aangeven in een vragenlijst.

Uw mening telt

In december 2021 wordt de eerste warmtevisie voorgelegd aan de gemeenteraad van Peel en Maas. Voor deze warmtevisie wil de gemeente graag weten wat de meningen en gedachten van de inwoners zijn. Daarom kunt u in een vragenlijst aangeven welke zaken u belangrijk vindt bij de overstap van aardgas naar een andere manier van verwarmen.

Naar de vragenlijst

De vragenlijst kunt u invullen tot en met 31 juli 2021.

Bent u lid van het panel TIP Peel en Maas? Dan heeft u een e-mail ontvangen met een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen.

Warmtevisie

Elke gemeente in Nederland stelt in 2021 een warmtevisie op. In deze visie geeft de gemeente aan wanneer wijken en buurten van het aardgas afgekoppeld kunnen worden en wat kansrijke oplossingen zijn. De gemeente wil samen met inwoners, ondernemers en gebouweigenaren bekijken wat mogelijk is en wat goede oplossingen zijn. Ook kijken we naar energiebesparing. Hoe meer energie bespaard wordt, hoe minder aardgas er nodig is. Energie besparen kan door de woning goed te isoleren of door andere maatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen