Lars Kersten winnaar Sportgala Peel en Maas

Foto: © Persfoto via gemeente Peel en Maas door Jordy Strijbos.

Het Sportgala Peel en Maas 2019 dat door corona pas op 9 april 2021 kon plaats vinden en door de maatregelen alleen online gehouden kon worden, was ook de tiende keer dat het sportgala Peel en Maas plaatsvond. Een raar jubileumgala, maar een fantastische avond -gepresenteerd  door Sander Kleikers- omlijst met artiesten en sportdemonstraties. Een avond die samen met Omroep P&M werd georganiseerd en waar de lokale sporters in het zonnetje werden gezet en hun prestaties centraal staan. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door een 20-tal sponsoren.

Burgemeester Wilma Delissen en wethouder Anget Mestrom reikten om-en-om de prijzen uit.

Gemeentelijke sporttrofee en sporter van het jaar

De gemeentelijke sporttrofee 2019 werd gewonnen door de springruiter Lars Kersten uit Egchel. Hij won ook de prijs van sporter van het jaar 2019.


Foto: Jordy Strijbos

Lars Kersten

Deze springruiter is geen onbekende op het sportgala. Hij is samen met zijn tweelingbroer geboren in Egchel en daar  opgegroeid en besmet met het paardenvirus. Ontwikkelt zich steeds verder als een goede springruiter in de paardensport. Momenteel staat hij 65e op de wereldranking ‘onder 25’. Zijn droom: de Olympische Spelen van Parijs. Dat hij ook mentaal hier goed mee bezig is blijkt uit het feit dat een afgescheurde kruisband hem het afgelopen jaar niet weerhield van het springen. Met die handicap bleef hij in 2019 winnen op een heel hoog niveau. Hij won de 3* GP in Peelbergen, won goud op het NK bij de Young Riders ondanks enorme concurrentie. In diezelfde categorie won hij goud met het team op het EK in Wolden. Individueel was er brons.

Talent

De winnaar van het talent van het jaar 2019 ging naar turnster Fleur Coppers uit Panningen.


Foto: Jordy Strijbos

Fleur Coppers

In navolging van haar moeder op 6-jarige leeftijd begonnen met de turnsport. Nu ze 11 jaar was en in groep 8 zat in 2019 was ze alleen nog maar bezig met school en haar sport.  Liefst 21 uur per week staat ze in verschillende sportzalen in Nederland en reisde ze op en neer tussen Weert, Oirsbeek en Den Bosch. Turnt wedstrijden op eredivisieniveau en is de top van Limburg in haar leeftijdscategorie. Dat resulteerde onder andere in een 1e plaats bij de Limburgse toestelfinales in maart 2019.

Als het aan haar ligt gaan we de gedreven en gemotiveerde Fleur over 3 jaar zien op de Olympische Spelen van Parijs.

Sportploeg

Bij de sportploegen ging de prijs van sportploeg van het jaar 2019 naar dames 1 van volleybalclub Peelpush uit Meijel

Dames 1 van volleybalteam Peelpush Meijel

De missie van dit volleybalteam onder leiding van trainers Johan Leenders en Wilfred Jacobs was terugkeer naar de eredivisie. De start van de competitie was moeizaam vanwege blessures. Daarom was het tot op het laatst spannend in de Topdivisie. Maar op14 april 2019 werd medekampioenskandidaat Utrecht in een geweldige ambiance in Meijel verslagen en werd  Peelpush kampioen met promotie naar de eredivisie: een prachtig cadeau voor de jarige 50-jarige vereniging.

Bijzondere waarderingsprijs

De bijzondere waarderingsprijs van het jaar 2019 ging uit naar wielrenner Jac Roemerman


Foto: Jordy Strijbos

Jac Roemerman

Jac is een bekende op het Sportgala. Diverse keren viel hij al in de prijzen en ook dit jaar staat hij weer op het podium, dit jaar door corona in de studio van Omroep P&M. Heel veel en gedisciplineerd trainen, letten op zijn voeding en levensstijl zorgen ervoor dat hij, daar waar hij aan de start verschijnt heel vaak wint. Ook in 2019 werd hij weer wereldkampioen Masters in de categorie 65/69 jaar in Sankt Johann in Oostenrijk.

Iedereen Kan Sporten (IKS) Noord-Limburg

De stichting IKS heeft voor Noord-Limburg drie genomineerden voorgesteld. Uit deze genomineerden is de prijs van Iedereen Kan Sporten 2019 gegaan naar Burney Arts, beoefenaar en leraar Jui-Jitsu.

Burney Arts


Foto: Jordy Strijbos

Deze 51-jarige doorzetter uit Maasbree beoefent de vechtsport Jui-Jitsu en traint 3x per week.  Zijn blindheid ziet hij niet als een belemmering maar als een uitdaging om op een creatieve manier een oplossing te vinden toch te kunnen sporten. Hij is het afgelopen jaar geslaagd voor de leraarsopleiding in de Martial Arts en is  daarmee de eerste in Europa die dit presteerde. Het allermooiste vindt hij het om anderen  te stimuleren te gaan sporten ondanks een beperking.

Informatie

Bij het Sportgala Peel en Maas zijn geen verliezers, alleen winnaars. U kunt de informatie, foto’s, teksten en filmpjes van alle genomineerden bekijken op de website van het Sportgala Peel en Maas. Op deze site vindt u ook een filmpje over 10 jaar Sportgala Peel en Maas.


Foto: Jordy Strijbos

Reacties

Cookieinstellingen