Nationale complimentendag; Wie ga jij een compliment geven?

Foto: Complimentendag.

Vandaag staat in het teken van iets positiefs. Het is namelijk de eerste dag van maart, de lente hangt in de lucht, vanaf morgen kunnen we weer naar de kapper en het is Nationale Complimentendag. Een uitstekende dag om anderen complimenten te geven.

1 maart valt in 2021 op een maandag ofwel ….. sowieso al niet de meest favoriete dag van velen. Maar hoe graag zouden we dit jaar op deze maandag(!) weer gewoon op kantoor gezeten hebben? Tezamen met onze collega’s, om op de oude vertrouwde manier ons werk te doen?

Helaas zal dát voor de meeste onder ons op 1 maart nog geen realiteit zijn. En voor diegenen waarvoor dat wél (al bijna een jaar!) geldt betekent het waarschijnlijk dat hij/zij waarschijnlijk een ‘essentieel beroep’ heeft. En daarvan ligt in veel gevallen de werkdruk, het verwachtte aanpassingsvermogen en de verantwoordelijkheid veel hoger dan normaal.

Redenen te over om juist dit jaar ….. van de Nationale Complimentendag een super ‘ik ben blij met jou’ maandag te maken. Een dag waarop je jouw waardering nóg nadrukkelijker laat blijken aan al die mensen om jou heen, die zo belangrijk voor je (blijken te) zijn! En is dat – zeker in deze tijden – eigenlijk niet iedereen? Laat juist op deze Complimentendag aan hen allemaal op een persoonlijke manier weten hoeveel je ze waardeert en aan hen denkt!

Hoe geef je een compliment?
Soms voelt het wat ongemakkelijk om een compliment te geven. Want wat moet je dan zeggen? Het kan al iets heel kleins zijn. Vertel je partner, een vriend/vriendin, collega of familielid bijvoorbeeld eens wat je zo in hem/haar waardeert. Dat is voor hen hartstikke leuk om te horen. En wist je dat neuro-onderzoek heeft aangetoond dat een compliment het beloningsgebied in onze hersenen activeert, wat leidt tot een ‘mini-high’ Door anderen een compliment te geven, laat je de ander beter voelen en vergroot je hun zelfvertrouwen. Complimenten helpen trouwens ook om iemand beter te laten leren.

Wie ga jij een compliment geven? 

 

 

Bron © https://www.nationalecomplimentendag.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen