Burendag gaat dit jaar aangepast door in de gemeente

Foto: © Burendag.

Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders, we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur.

Burendag wordt ieder jaar in september gevierd en in 2020 doen we dit op zaterdag 26 september. Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders, we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur.

Wat is Burendag?

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op de website Burendag staan tips voor leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen op 26 september. Denk aan een spelletjesdag, een buurtconcert of samen vogelhuisjes schilderen. Alles op voldoende afstand en voor de deur.

Vergoeding van het Oranjefonds

Iedereen mag als buurt een aanvraag indienen voor een bijdrage van maximaal € 350,00 van het Oranje Fonds. Kijk op de website Burendag voor meer informatie en de voorwaarden.

Vergunning nodig?

Als je een buurtactiviteit organiseert waar een melding of een vergunning voor nodig is, zorg dan dat je aanvraag 4 weken van tevoren is ingediend. Alle informatie hierover leest u op de pagina evenementen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen