Ik ga op vakantie en de inbreker neemt mee…

Foto: © Pixabay.

De vakantieperiode staat voor de deur. Vanuit het kabinet is groen licht gegeven om op vakantie te gaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje weg.

Helaas is dit ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Helpt u ook mee het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen?

Een paar belangrijke tips

  • Dagje weg? Deur op slot.
  • Op vakantie? Laat het familie of de buren weten.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
  • Kijk voor meer informatie op de website Waak voor Inbraak.

Gaat u niet op vakantie?
Ook dan is het verstandig om maatregelen te treffen. Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer, waardoor een inbreker zo naar binnen kan sluipen. Sluit daarom altijd alle deuren en ramen en vergeet ook het wc-raampje of de deuren van de garage niet. Ook bij korte afwezigheid, bijvoorbeeld als u boodschappen gaat doen of een rondje wandelen met de hond.

Reacties