Boekje Heemkundekring Kessels eigen uitgebracht en te koop

Foto: Boekje Heemkundekring Kessels eigen uitgebracht en te koop.

Heemkundekring Kessel – Op zaterdag 6 juni bracht HEEMKUNDEKRING KESSELS EIGEN haar eerste boekje uit. Vanaf heden is dit  boekje verkrijgbaar aan de balie in kasteel Keverberg.

Het bescheiden boekje kan een echt collectors-item worden, want de oplage is uiterst klein en de verhalen treffend. Wilt u zo’n uitgave bemachtigen dan kunt U ter plekke er een aankopen voor €12,50 waarbij U, na achterlating van Uw naam en adresgegevens tegelijkertijd voor 2020 als steunend deelnemer van onze Heemkundekring KESSELS EIGEN ingeschreven staat.

Een kleine oplage, omdat Heemkundekring Kessels Eigen nu nog slechts weinig deelnemers kent en daardoor ook weinig middelen heeft.

Dit eerste boekje bevat ooggetuigenverslagen van Kesselnaren over de laatste oorlogsmaanden.

6 juni was D-Day. Decision Day. 76 jaar geleden. De dag waarop hoop gloorde. Zowel toen als ook nu in Kessel! Want nu komt het leven na deze Coronacrisistijd weer een beetje op gang; ook op deze plek bij het oorlogsmonument in de kasteeltuin waar plek en monument met de opstijgende Phoenix de vrijmaking en de hoop op een beter/nieuw leven symboliseren. Bovendien staan we daar ook bij de spreeksteen van de Liberation-route. Een route die Kessel opneemt in die grote Europese bevrijdingsroute welke de mensen in heel Europa hoop en uitzicht gaf en geeft op een betere tijd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen