Raad stemt unaniem in met nieuwe school Meijel

Foto: ©Pixabay.

Dinsdag 12 mei 2020 heeft de gemeenteraad in Peel en Maas unaniem ingestemd met het krediet van afgerond 6,1 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe basisschool in Meijel. Daarnaast werd er ingestemd met een krediet van 892.000 euro voor de tijdelijke huisvesting van de school in de periode waarin de nieuwe school wordt gebouwd.

Met dit raadbesluit kan de bouw van basisschool en kinderopvang in Meijel starten. Een mooie mijlpaal in het proces. Het onderwijs in Meijel is hiermee voor minstens 40 jaar in een gedragen, eigentijds en duurzaam gebouw gehuisvest, in een kindvriendelijke omgeving. Een mooi Kindcentrum (IKC) dat klaar is voor de toekomst.

Kosten nieuwe school
De aanbestede prijs van 6,1 miljoen voor de nieuwbouw van de school voor ongeveer 500 leerlingen en hun leerkrachten is, net als de overige prijzen, marktconform. In dit aanbestede bedrag zijn de sloop- en afschrijvingskosten niet inbegrepen.

Reserve onderwijshuisvesting
De investering past in de daarvoor bedoelde reserve. Ook de overig nog op de stapel staande plannen kunnen hierdoor uitgevoerd worden.

Herinrichting omgeving
De school ligt in een heel groot (deels openbaar) gebied. Voor deze inrichting wordt op een later moment een apart voorstel aan de raad voorgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen