NK zaalvoetbal voor voetballende scheidsrechters in Panningen

Foto: © Daphne Vermeulen.

Aanstaande zaterdag vind in sporthal Piushof in Panningen het Nederlands Kampioenschap voor voetballende scheidsrechters plaats. Vanaf 11:00 uur zullen de beste scheidsrechtersverenigingen uit verschillende delen van het land het tegen elkaar opnemen. Scheidsrechtersverenigingen uit onder anderen Drachten, Zeeuws-Vlaanderen, Amsterdam en landkampioen Alkmaar zullen hun uiterste best doen om er met de hoogste eer vandoor te gaan.

Evenementen als deze zorgen voor verbroedering onder scheidsrechters. Scheidsrechter zijn is hoofdzakelijk een individuele tak van sport. Scheidsrechtersverenigingen bieden scheidsrechters de mogelijkheid om samen ervaringen uit te wisselen en deel te nemen aan verschillende activiteiten. Het NK zaalvoetbal is een voorbeeld van zo’n activiteit, er zijn bijvoorbeeld ook spelregelwedstrijden, trainingen en gezamenlijke uitjes naar voetbalwedstrijden die bijdragen aan het teamgevoel onder scheidsrechters.

Sinds jaar en dag worden er voetbaltoernooien georganiseerd voor de scheidsrechters. De scheidsrechtersvereniging Venlo is daarbij een vaak geziene gast. In de afgelopen jaren heeft het Venlose team een aantal keren zeer verdienstelijk deelgenomen, met meerdere Nederlands kampioenschappen tot gevolg. In 2019 verloor het Venlose team de finale nipt van Alkmaar. Aangezien het team nagenoeg intact is gebleven, speelt Venlo zeker mee voor de titel aanstaande zaterdag. Naast het voetbaltoernooi is er een tombola georganiseerd, waarbij enkele leuke prijzen te winnen zijn. Toeschouwers zijn vanaf 11:00 uur welkom in sporthal Piushof in Panningen, waar het toernooi zijn apotheose kent om 15:20 uur met de start van de finale.

Reacties

Cookieinstellingen