Feest vanwege start bouw windmolens in Heibloem

Foto: © Zuidenwind.

Begin augustus is coöperatie Zuidenwind gestart met de bouw van twee nieuwe molens aan de Staldijk. Deze windmolens zijn de eerste burgerwindmolens in Limburg.

Op zaterdag 14 september viert burgercoöperatie Zuidenwind vanaf 13.00 uur een feest op de locatie van windpark Heibloem, gelegen aan Staldijk 1A Heibloem.Ter ere van de bouw van de nieuwe windmolens.

Meer stroom
De twee nieuwe molens samen, zullen met hun wat grotere wieken meer dan vier maal meer stroom produceren dan het bestaande park de Coöperwiek. Deze produceert 4,5 miljoen kWh/jaar. De twee nieuwe molens samen 21 miljoen kWh/jaar. Van de winst stort Zuidenwind vanaf 2020 elk jaar ruim € 20.000 in het Omgevingsfonds Heibloem. Met dit fonds worden Duurzame Projecten in Heibloem en omgeving gefinancierd. Jaarlijks kunnen ideeën voor projecten worden ingediend. Zo komt dit geld ten bate van de gemeenschap in Heibloem. Er is gestart met de bouw van twee nieuwe windmolens in Heibloem.

Volgens planning zullen de wieken in februari 2020 naar Heibloem worden getransporteerd. De molens zijn dan naar verwachting in voorjaar 2020 gereed om aangesloten te worden op het elektriciteitsnet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen