Failliete Intertoys-winkels misschien toch verder; Franchisenemers willen winkelketen redden

Foto: © Google Maps.

De ruim 100 franchisenemers van Intertoys willen de failliete speelgoedwinkelketen redden. Ze hebben daarbij steun van een aantal bekende ondernemers die voorlopig anoniem willen blijven, schrijft De Telegraaf zondag. 

Van de 386 filialen die Intertoys in Nederland heeft, worden er een honderdtal gerund door franchisenemers. Als de deuren van de filialen definitief dichtgaan, is de kans groot dat de franchisers hun zaken open houden. Eigenaren van de winkels in bijvoorbeeld Panningen en Belfeld gaven eerder al aan door te zullen gaan met een ander assortiment als de naam Intertoys officieel van de gevels verdwijnt.

Daarnaast willen zij proberen om nog eens ruim honderd filialen over te nemen met de steun van een aantal bekende ondernemers. Wie die ondernemers zijn, is nog onbekend, zo meldden De Limburger en De Telegraaf gisteren.

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan zou volgens De Telegraaf ook interesse hebben in de Nederlandse winkels van Intertoys. De franchisenemers zien echter weinig in een nieuwe investeerder als eigenaar en willen de keten weer volledig Nederlands maken.

Medewerkers belaagd 
Medewerkers van de speelgoedwinkels hebben de afgelopen dagen veel problemen gehad met boze klanten. Diverse winkels werden belaagd door boze ouders. Ze begonnen te schelden; in een enkel geval werd personeel zelfs met speelgoed bekogeld. Het filiaal in Roermond ging vanwege de incidenten op zaterdag eerder dicht en bleef op zondag gesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen