Agora-onderwijs mogelijk in Peel en Maas?

Foto:

De initiatiefgroep Agora Maas en Peel en middelbare school het Bouwens onderzoeken momenteel of het mogelijk is om een school met Agora-onderwijs in Peel en Maas te openenen.

Op maandag 10 december een is er  informatieavond gehouden in het Bouwens in Panningen. De 65 aanwezige ouders zien het concept graag naar Peel en Maas komen.

Agora is een onderwijsvorm voor de middelbare school waarbij niet gewerkt wordt met klaslokalen, klassen of leraren. Kinderen die les volgen bij Agora hebben een coach die hen begeleidt bij de ‘challenges’ (opdrachten) die de leerlingen zelf verzinnen. De scholieren moeten vanwege de regelgeving in Nederland wel aan het einde van hun middelbare school een staatsexamen doen op vmbo, havo of vwo-niveau.

De dichtstbijzijnde school die Agora-onderwijs geeft is momenteel in Roermond.

Het staatsexamen was één van de meest terugkerende vragen tijdens de informatieavond. Veel ouders willen hun kinderen graag Agora-onderwijs laten volgen, maar uiteindelijk komen de leerlingen toch uit bij een regulier staatsexamen. Hoe worden ze daar op voorbereid? “Helaas is Den Haag nog niet zo ver dat we de staatsexamens op een andere manier invullen”, liet Tim Slot, coach bij Agora Roermond, weten aan de ouders.

Argora onderwijs
Vijf leerlingen van Agora Roermond, wonend in Peel en Maas, waren aanwezig om te vertellen over hun ervaringen op de school. Derdejaarsleerling Lucas is ervan overtuigd dat hij over drie jaar op een andere manier dan het staatsexamen kan afstuderen op het vwo.

Volgens de aanwezige ouders is er genoeg belangstelling  “Als ik zie hoeveel kinderen er hier al rondlopen, dan heb je die groep van 25 al”, liet een moeder weten aldus HalloPeelenMaas.

Op dinsdag 19 februari is wederom een voorlichtingsavond van Agora Maas en Peel.

Lees het volledige artikel bij de bron HalloPeelenMaas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen