Kerobei en Hoera Kindercentra intensiveren samenwerking

Foto: Pixabay.

Hoera Kindercentra en Stichting Kerobei gaan hun samenwerking verder intensiveren. Zo laten beide partijen weten.

Kerobei en Hoera: samen op pad
Vrijdag 21 september 2018 is de zesde landelijke IKC-dag gehouden. De IKC-dag richt zich op professionals die zich bezighouden met de vorming en ontwikkeling van een kindcentrum voor kinderopvang én onderwijs. Op deze dag staat de vraag centraal: Hoe halen we het beste uit ieder kind en hoe geven kinderopvang én onderwijs vorm en inhoud aan een doorlopende ontwikkeling van kinderen?

Stichting Kerobei voor primair onderwijs en Hoera kindercentra zijn al meer dan 10 jaar samen op pad in Baarlo en Maasbree. Beide organisaties willen betekenisvol zijn in het leven van kinderen en hen optimaal begeleiden, zodat ieder kind z’n mogelijkheden kan ontdekken en zich breed kan ontwikkelen.

Kerobei en Hoera hebben de overtuiging dat zij samen méér kunnen betekenen voor kinderen en willen daarom de samenwerking nog verder intensiveren.

Gelijkwaardigheid en vertrouwen
Zo’n intensieve samenwerking vraagt om een basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.  En ook continuïteit in de samenwerking, gezamenlijke locaties én een gezamenlijke koers zijn daarbij van belang.
In de afgelopen jaren hebben Kerobei en Hoera in Baarlo en Maasbree hiervoor een stevig fundament gelegd en gaan nu met vertrouwen de volgende stappen zetten.

Integraal samenwerken
Samen kunnen onderwijs en kinderopvang méér betekenen voor kinderen en hun ouders. Daarbij leren we van en met elkaar.

Kerobei en Hoera willen hun locaties daarom verder ontwikkelen tot integrale kindcentra; basisvoorzieningen voor kinderen van 0-13 jaar waar opvang en onderwijs intensief samenwerken, in samenspraak met ouders, aangevuld met maatschappelijke organisaties en vrijetijdsvoorzieningen.

Waar als één team wordt gewerkt vanuit een gezamenlijke pedagogische en didactische visie, met één doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen. Alle professionals werken op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en er is een eenduidige aansturing voor het gehele kindcentrum. Waarbij onderwijs en kinderopvang beiden met hun eigen unieke kennis en ervaring vertegenwoordigd worden. Op iedere locatie is er daarbij ruimte voor een eigen uitwerking, afgestemd op de lokale situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen