CDA de grootste, VVD grootste winst in gemeente Peel en Maas

Foto: Stembureau - © Wikimedia.

Alle stemmen zijn geteld in de gemeente Peel en Maas, CDA is de grootste geworden in deze voorlopige eindstand met 34,4% van de stemmen, een half procent meer dan vier jaar geleden. Hiermee behaald het CDA 10 zetels in de gemeenteraad.

Lokaal Peel en Maas stond lang bovenaan, maar moet genoegen nemen met 8 zetels. Dat is 1 zetel minder dan de afgelopen vier jaar. De lokalen behalen 29,4% van de stemmen, een daling van 1,2%.

Grote winnaar
De grote winnaar van deze verkiezingen in gemeente Peel en Maas is de VVD. Zij behalen 2 zetels meer dan 4 jaar geleden en mogen de komende 4 jaar met 5 afgevaardigden in de gemeenteraad plaatsnemen. De VVD haalt 5,2% meer stemmen dan bij de vorige verkiezingen en komt daarmee op 17,7%.

3,2 % gaf zijn stem aan de blanco lijst van Ton Hanssen en zijn neef Lars Hanssen. Dit was een verlies van 2,9% daarmee heeft Lijst Ton Hanssen onvoldoende stemmen behaald om de komende ambtsperiode in de gemeenteraad terug te mogen keren.

PvdA/Groenlinks en AndersNu zitten ook in de komende gemeenteraad. PvdA/Groenlinks behaalde 11,6% (-0,4%) en staat op 3 zetels. AndersNu krijgt 3,2% van de stemmen en zakt daarmee van 2 naar 1 zetel (-2,8%).

Bron Omroep Peel en Maas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen