Politiek programma 2018-2022 PvdA/ GroenLinks bekend

Foto: PvdA/GroenLinks.

De combinatie PvdA/GroenLinks heeft haar verkiezingsprogramma bekendgemaakt. In haar programma staat een sociale en duurzame samenleving centraal met een goede kwaliteit van leven en een gezond leefklimaat.

Een samenleving waarin coöperatie voorrang heeft op concurrentie en waarin geld dient en niet dicteert. Een samenleving waarin we de aarde bewaren en het milieu sparen. Kortom, een samenleving waarin mensen bestaanszekerheid hebben, een goede kwaliteit van leven en een gezond leefklimaat.

“Burgers zijn klaar voor sociale verandering die hier voor nodig zijn. Ze moeten er wel op kunnen vertrouwen dat hun stem een ​​verschil zal maken. We willen burgers en burgerinitiatieven verbinden, zodat een enkele stem wel verschil maakt. Door burgers met elkaar te verbinden rondom belangrijke sociale thema’s krijgen zij de mogelijkheid elkaar te activeren en inspireren. Hiermee stellen we de burger centraal bij het oplossen van politieke uitdagingen. Dat geldt voor niet alleen voor de speerpunten van ons beleid; het geldt voor al ons politiek denken en doen” Aldus PvdA/Groenlinks.

Speerpunten
De komende jaren concentreren zij zich op 5 speerpunten

We maken een economie die de aarde spaart en de gezondheid bewaart
We maken ons sterk voor solidariteit en bestaanszekerheid
We zetten ons in om kennis en macht te spreiden
We bouwen een goed en eerlijk huisvestingsbeleid
We vernieuwen de relatie tussen burgers en overheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen